Grafik Tasarım uzun yıllardır hayatımızda, gözümüzün gördüğü her yerde var olan ve aslında düşündüğümüz zaman ihtiyacı da hiçbir zaman bitmeyecek bir alan. Bu alanda yeni içerikler üretmek, yeni ürünler ortaya koymak da geçen zamana kıyasla git gide kolaylaşıyor. Bizler de Canva ile para kazanma konusunda da birkaç fikir üretebiliriz. Haydi gelin birlikte neler yapabileceğimize göz atalım.

canva ile para kazanma

Canva, 2012 yılında hizmet vermeye başlamış bir online (çevrimiçi) grafik tasarım sitesi. Bu sitede hayal edebileceğiniz her türlü grafik tasarım öğesini oluşturabilir ve istediğiniz her platformda kullanabilirsiniz. Neye ihtiyacınız varsa size orada el uzatacak her türlü şablon ve hazır tasarımın yanı sıra, bize sunduğu vektör çizimlerle oluşturulmuş görseller son derece etkileyici tasarımlar oluşturmamıza olanak sağlıyor. Peki biz bu platformdan nasıl gelir elde edebiliriz? Canva ile para kazanma bir fikir olarak kulağa hoş geliyor. Bu noktada kolları sıvayıp bilgisayarın başına oturma vakti geldi.

Kendi İhtiyaçlarınıza Göre Üreterek Başlayın

Bir ürün, mutlaka bir ihtiyaçtan doğar. Dolayısıyla öncelikle kendi ihtiyaçlarımızı öne çıkararak içerikler üretmeye başlayabiliriz. Bir öğrenciysek ve haftaya bizi bekleyen bir sunum varsa, dikkatleri üzerimize çekebilecek etkileyici bir sunum hazırlamakla başlayabiliriz. Ya da bir öğretmen olarak öğrencilerimize onları motive edecek, zihinlerinde yer edinebilecek önemli davranışları bir görsel halinde tasarlayıp panomuza asabiliriz. Üretmek, bize iyi gelecek. Bir şeyler ortaya çıktıkça motivasyonumuz ve tecrübemiz artacak. Aslında bu yöntem her türlü yeni beceri kazanma sürecinde kullanılabilir. Problemler ihtiyaçları, ihtiyaçlar da problemleri çözmek için ürünleri ortaya çıkarmamızı sağlar.

Üretmek Yetmez, “Ben Buradayım!” Demeliyiz

Dünyanın en güzel resmini çizip bunu çatı katındaki sandıkta saklarsak, maalesef değeri anlaşılmaz. Bunu özellikle birinin bulup keşfetmesi gerekir. Fakat zaman değerli. Zamanı iyi değerlendirmeli ve elimizdeki tüm imkanları kullanarak “Bakın, ben ne yaptım!” diye insanlara sesimizi duyurmamız gerekir. Bunun için de en etkili yöntem sadece ürettiklerinizi paylaşabileceğiniz bir sosyal medya hesabı oluşturmak. Bu tarz paylaşımlar için ilk olarak Instagram, daha sonra X platformunu tercih edebiliriz. Ortaya çıkardığımız ürünleri alakalı etiketleri kullanarak paylaşmamız gerekir.

Freelance Platformlar

Ülkemizde Freelance (serbest çalışan) olarak iş yapabileceğimiz en bilindik sitelerden biri Bionluk.com. İnsanlar dijital içerik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bu platformda çalışanları arıyor. Bizler de kendi ürettiğimiz örnek içerikleri paylaşarak aslında pazara açılıyoruz. Kendi ürünlerimizi insanlarla iletişim kurarak pazarlıyoruz. Güncel olarak Bionluk sitesinin %20 oranında bir kesinti yaptığını da belirtmek gerekir. Örneğin 10 TL’ye sattığımız bir ürünün 8 TL’si hesabımıza geçiyor. Elde ettiğimiz geliri anında banka hesabımıza aktarabiliyoruz.

Bunun yanında Armut.com da işimize yarayabilecek Freelance web platformlarından biri. Aynı şekilde bu web sitesinde de insanlarla iletişim kurarak işlere talip olabiliriz. Yeteneğimiz ve çalışma azmimizle bir ay içerisinde yaklaşık 1000-5000TL arasında ek gelir elde edebileceğimizi düşünebiliriz.

Haber Aboneliği

En Son Haber & Makalelerden Haberdar Ol!

Spam Göndermeyeceğimize Söz Veriyoruz :)