Blogger, uzun yıllardır Google bünyesinde hizmet veren tamamen ücretsiz bir web güncesi (blog) oluşturma platformudur. Tek bir satır kod yazma gereği olmadan Google arama motorunda sağlıklı çalışan bir web sitesine sahip olabilirsiniz. Ayrıca doğru hamlelerle kısa sürede aramalarda da üst sırada çıkabilmek mümkün. Çünkü arkamızda Google var. Bu yazıdaki incelememiz, blogger ile site yapmak.

Blogger ile ücretsiz web güncesi (blog) oluşturmak için öncelikle bir Google hesabı yani gmail hesabı oluşturmamız gerekiyor. Herhangi bir internet tarayıcısından Google’a giriş yaptıktan sonra sağ üst tarafta bulunan ‘Oturum Aç’ seçeneğine tıklıyoruz. Henüz bir gmail hesabımız yoksa ‘Hesap Oluşturun’ butonuna tıklayarak adımları takip ederek hesabımızı ücretsiz olarak oluşturabiliriz. Daha sonra hesabımızla giriş yaptıktan sonra yine arama motorunun sağ üst bölümünde yer alan Uygulamalar simgesine tıklıyoruz.

Uygulamalar simgesine tıkladıktan sonra açılan menüde Google’ı kullanarak ücretsiz erişim sağlayabildiğimiz birçok platformu görüntüleyebiliriz. Buradan ‘Blogger’ butonunu bulup tıklıyoruz. Google; bizi Türkçe dili seçeneğiyle, hızlı bir şekilde yönlendirmeye ve aslında web sitemizi oluşturmaya başlıyor. 

Tasarım, İçerik ve Yayına Başlamak

Web sitemizi oluşturduktan sonra bizi bir yönetim paneli karşılıyor. Bu panelde sitemiz ile alakalı her türlü ayarı bulabiliriz. Temalar bölümünde bize sunulan birçok seçenek içerisinden en kullanışlı ve hoşumuza giden tasarımı seçerek sitemize uygulayabiliyoruz. Tavsiye olarak söylemek gerekir ki en sade tasarım en kullanışlı tasarımdır. Bunun yanında tabii ki kişisel zevkleriniz de önemli. Ayrıca ne hakkında yazmak isterseniz o konuya uygun bir tasarım ve renk uyumu seçebilirsiniz. 

İçerik konusunda ise kendiniz olun. Birçok kişi ürettiği içeriklerin özgün olmaması veya yeterince ilgi çekici olmaması sebebiyle blog sitelerinden istediği verimi alamıyor. O halde bizlerde başlamadan önce içerik yelpazemizi doğru oluşturmalıyız. Hakkında düşünmeyi, araştırmayı ve üretmeyi sevdiğimiz bir konu bulup onun üzerinden blog yazmamız hem bizim hem de okurlar açısından daha keyifli olacaktır. Unutmayın, blog yazmak sizin için bir rahatlama olmalı, bir ödev veya zorunluluk değil.

Hazırlıklarınızı yaptıktan sonra ilk yazılarımızı yazmaya ve sitemizde paylaşmaya başlıyoruz. En başından işleri sıkı tutmak ve belli bir düzende yazmak önemli. Bunu bir rutin haline getirebilirsiniz. Örneğin; blog yazılarınızı haftanın belli günleri yayınlayabilirsiniz. Bu durum, sitenin arama motorlarında canlı kalmasını ve insanlara daha hızlı ulaşmasını sağlayabilir.

Blogger ile Para Kazanmak

İşin belki de en çekici yanı bu olsa da, asıl odak para kazanmak olduğu zaman içeriklerin kalitesi düşebilir. O yüzden, biz içeriklerimizi kendimiz olarak üretmekten vazgeçmemeliyiz. Blog yazarak para kazanmak elbette ki mümkün. Blog sitemizin yönetim panelinden ‘Kazançlar’ sekmesine tıklayıp Google Adsense hesabımızı bağlayarak görüntüleme ve tık başına para kazanmaya başlayabiliriz. Elbette bunun için biraz zaman gerekir. Fakat yeterince istikrarlı ve düzenli olursak emeklerimizin mükaafatını bir şekilde alıyoruz. 

Şimdiden tüm yeni blog yazarlarına başarılar diliyorum. Dijital dünyanın; doğru, temiz ve faydalı içerikler üreten yazarlara belki de her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. 

Haber Aboneliği

En Son Haber & Makalelerden Haberdar Ol!

Spam Göndermeyeceğimize Söz Veriyoruz :)