Smite, Hi-Rez Studios tarafından geliştirilen ve 2014 yılında piyasaya sürülen bir MOBA (çok oyunculu çevrimiçi savaş arenası) oyunudur. Smite, ilk olarak 25 Mart 2014’te tam sürüm olarak yayımlanmıştır. Oyun ortaya çıktığında dünya genelinde sükse yaratmasa da belli bir kitleye hitap etti. MMORPG türü oyunların kullanıcı kitlesi, uzun mesailer gerektirmeden eşit şartlarda başlanacak bir online oyun arayışında oldukları dönemde MOBA tarzı oyunlara akmaya başladı. MOBA tarzı oyunlarda ise o zamanlarda League of Legends öne çıkıyordu. Fakat Smite; grafik, oynanış ve karakter altyapısı ile iddialı bir MOBA olma yolunda sağlam bir giriş yapmıştı. Smite 2 ise yeni yayınlandı. Gelin hep birlikte Smite 2 grafikleri hakkında konuşalım.

Smite 2 Nereden Çıktı? Yeni Bir Oyun Mu?

Smite 10 yıllık bir periyodun sonunda oyunun nereye gideceği konusunda derin düşüncelere dalmış olacak ki, Smite 2 adında büyük bir güncelleme duyurdu. Bu güncellemede en çok öne çıkan şey oynanıştan ziyade grafiklerdi. Smite 2 grafikleri önceki sürüme göre çok değişti. Peki her değişim iyi midir? Yoksa bir şey iyiyse bile yine de değişim başlı başına gerekli midir?

Smite, benim için MMORPG macerasından sonra uzun soluklu oynayabileceğim yeni bir oyun olarak hayatıma girmişti. MMORPG olarak Silkroad Online oynuyordum. Knight Online ülkemizde çok daha fazla kitleye sahipti. Fakat ben Silkroad’ı grafikleri sebebiyle tercih etmiştim. Smite da aynı şekilde MOBA oyunlar arasında grafik ve oynanış açısından benzer nitelikler taşıyordu. Son yaptığı büyük güncelleme Hi-Rez, ile Smite 2 ‘yi duyurdu. Yeni bir oyun değil, eski oyunun üzerine çok büyük bir güncelleme geldi. Karakterler, yetenekler büyük anlamda aynı kalsa da haritalar ve grafiklerde çok büyük değişimler oldu. Grafikler gelişmiş şeklinde yorumlar vardı ama bana daha çok eski oyunları hatırlattı. Bunun en büyük sebebi oyun motorunun değişmiş olması diye düşünüyorum.

Sonuç Olarak

Evet oynanışta ve bazı yeteneklerin verdiği hislerde gelişme sağlanmış gibi olsa da grafiklerin daha “karanlık” olması tüm sihri bozdu. Özellikle en keyifli anlardan biri olan team fight esnasında kimin ne yaptığını anlamak oldukça zorlaşmış. MOBA türü oyunlarda refleksler ve rakibin hamlelerini ön görmek önemli bir yetenek. Bu durumu engellemek adına mı yapılmış bilemiyorum ama o karanlık ve aşırı detaylı çizimler mantık olarak oyunu geriye götürmüş. Smite oyuncusu olarak üzüldüm. Sonuç olarak sanırım grafikler düzeltilene kadar mola vereceğim.

Smite 2 Steam Sayfası için Tıklayın!

Diğer incelemeler için tıklayın!

Haber Aboneliği

En Son Haber & Makalelerden Haberdar Ol!

Spam Göndermeyeceğimize Söz Veriyoruz :)