PictoBlox bilişim teknolojilerinde kullanımı son zamanlarda yaygınlaşmıştır. Özellikle AI (Yapay Zekâ) alanında basit seviyeden karmaşık yapılara kodlama seçenekleri sunar. Ayrıca ortaokul ve lise seviyesinde, bilişim teknolojilerine meraklı öğrenciler için uygun etkinlikler barındırır.

PictoBlox.ai nedir? Ne zaman hizmet vermeye başladı?

Pictoblox, Scratch tabanlı bir blok kodlama aracıdır. Scratch yazılımının gelişmiş versiyonu diyebiliriz. Öyle ki, MEB’in Scratch’i yasaklamasından sonra son derece öne çıkmıştır. Başlangıç seviyesindeki öğrenciler için Scratch’te yapabileceğiniz her şeye ek olarak yapay zeka yazılımları oluşturmamıza da olanak sağlamaktadır. Özellikle bilişim teknolojileri dersinde algoritmik düşünme becerilerini geliştirmek adına tavsiye edilmektedir. Programlamanın temel yapısı olan döngü, koşullu yapılar ve proje geliştirme alışkanlığını sağlamak konusunda faydalı bir araçtır. Pictoblox.ai, Ağustos 2021’de hizmet vermeye başlamıştır.

Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi Projeleri Geliştirme

Bilişim Teknolojileri dersi öğrencileri, Pictoblox ile makine öğrenmesi kavramını tanıyabileceklerdir. Görsel işleme, doğal dil işleme veya konuşma tanıma gibi son derece önemli yapıları öğrenebileceklerdir. Günümüzde tüm dünyanın gündeminde olan yapay zeka kavramından geri kalmamak adına önemli bir araçtır. Ortaokul seviyesinde alıştırmalar yapılabilir ve projeler geliştirilebilir.

Robotik Kitler ile Entegrasyon

Scratch programında da bulunan robotik kitler ile entegrasyon modülleri, Pictoblox.ai platformunda da karşımıza çıkmaktadır. Bu, robotik projelerini yapay zeka ile harmanlayıp geliştirebileceğimiz anlamına gelir. Dolayısıyla akıllı robotlar tasarlamak artık çok da zor görünmüyor.

Kamera ile Etkileşimli Projeler

Görüntü işleme teknolojisi gerekli olduğu kadar öğrenciler için ilgi çekici de sayılmaktadır. Pictoblox ile görüntü üzerinden belli biçimleri yazılıma öğretip programlama yapabiliriz. Yüz tanıma, renk algılama gibi seçenekleri kullanarak benzersiz projeler geliştirebilir, öğrencilerimizle yeni fikirler üretebiliriz.

Sonuç

Scratch blok kodlama aracından sonra tam anlamıyla güncel yazılım teknolojilerini yakalayan bir araç keşfetmek, eğitim teknolojilerinde son derece önemliydi. Bu eksiği Pictoblox’un tamamladığını söyleyebiliriz. Sene içerisinde Pictoblox ile yaptığım projeleri paylaşacağım. Nerelere kadar gideceğini, bu yazılımın neler yapabileceğini hep birlikte öğreneceğiz. PictoBlox bilişim teknolojilerinde kullanımı açısından nasıl bir deneyim sunacak, göreceğiz. Şimdiden tüm öğrencilerime keyifli çalışmalar dilerim.

Pictoblox.ai sitesini ziyaret etmek için tıklayın.

Diğer blog yazılarına ulaşmak için tıklayın.

Haber Aboneliği

En Son Haber & Makalelerden Haberdar Ol!

Spam Göndermeyeceğimize Söz Veriyoruz :)